Succesvolle inzet van het H.-Hartkoor.

Wanneer je naar een uitvaartdienst komt in onze kerk, lijkt het haast vanzelfsprekend dat deze viering muzikaal wordt opgeluisterd. Ik geef toe, er zijn wellicht al heel wat kerken waar er beroep wordt gedaan op een compilatie-cd of een ander multimedia toestel, maar in onze kerk, en daar zijn we terecht fier op, staat er steeds een groep mensen paraat om de liederen voor hun rekening te nemen.

Ik heb het uiteraard over ons H.-Hartkoor. Ze werden wel eens de ‘requiemgirls’ genoemd, maar er zijn ondertussen ook enkele ‘boys’ bij gekomen. Ze vormen samen een volwaardig koor, dat ondersteund wordt door een organist die ook op andere momenten zijn steentje bijdraagt aan het welslagen van vieringen.

Dit koor repeteert één keer per maand in Het Park en zingt tijdens alle uitvaarten in de H.-Hartkerk. Eenmaal per jaar, op het H.-Hartfeest, nemen zij, tijdens de eucharistieviering van 11.00 u, de plaats in van het Montfortkoor en dat doen zij nog eens over op Allerzielen.

Wij zijn hen als parochie zeer erkentelijk voor hun inzet én bijdrage aan het welslagen van deze vieringen, precies op die momenten dat mensen, door het verlies van iemand nabij, elke vorm van steun naar waarde schatten.

Hieronder enkele sfeerbeelden die je ook een idee geven van het enthousiasme dat deze groep uitstraalt. Indien je overigens wenst deel uit te maken van het koor, dan kan dat via de parochiepriester, of een van de leden. Meer dan welkom.

Plaats een reactie